بلوار مدرس شرقی نبش خیابان چمران - تماس: ۰۶۱۴۲۸۲۶۸۴۷

۸ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

حل مشکل بیمه کارگران با پرداخت بدهی دولت

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگری ایران عنوان کرد: اگر دولت بدهی‌اش به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند، تا ۵۰ سال آینده مشکلی در حوزه بیمه کارگران وجود ندارد.

‌اکبر شوکت با حضور در ایسنا منطقه قم، با اشاره به مباحث مربوط به سمن‌های کارگری در قانون کار، عنوان کرد: طبق ماده ۱۳۱ قانون کار دفاع مشروع از کارگران به منظور بهبود وضعیت معیشتی این قشر زحمت‌کش از اولویت‌های قانون است.

وی ادامه داد: اساساً به دلیل وجود اختلافاتی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی بر سر مصوبات قانون کار، مجمع تشخیص مصلحت تشکیل و در سال ۱۳۶۹ مصوبات جدید قانون کار نیز تصویب شد که طبق این قانون تشکلهای شورای کار اسلامی، انجمن‌های صنفی، با انجام انتخابات میان خود، قادر به حضور منتخب نمایندگان در مجامع کارگری هستند.

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگری ایران با تبیین تعریف دقیق از معنای کارگر گفت: گاهی از پزشک تا خبرنگار و پرستار نیز کارگر محسوب می‌شوند؛ به عبارتی دیگر هرگاه شخص مشغول به کار دارای کارفرما باشد، کارگر شناخته می‌شود در غیر این صورت خویش فرما است.

شوکت با بیان اینکه سازمان جهانی کار بازرسی ویژه‌ای نسبت به سمن‌های کارگری و مشخصاً کارگران کشورهای عضو دارد، ادامه داد: قوانین مصوب در کشور باید در راستای مصوبات سازمان مذکور باشد و هر نوع تعارض قوانین به منزله عدم حمایت از جوامع کارگری است.

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگری ایران ضمن تاکید بر استقلال اتحادیه‌های کارگری عنوان کرد: با وجودی که دولت‌ها به دلیل منافع سیاسی‌شان مایلند کارگران را تحت سیطره خود حفظ کنند، باید توجه داشت که تمام اصناف و اتحادیه‌های کارگری باید از دولت مستقل باشند چراکه اگر هزینه اصناف از بودجه دولت باشد، صنف محسوب نمی‌شود.

۹۰ درصد تشکل‌های ایران صنفی هستند

شوکت با بیان اینکه ۹۰ درصد تشکل‌های ایران صنفی هستند، عنوان کرد: انتخابات کارگران باید مستقیماً توسط خودشان صورت بگیرد و اداره کار صرفاً جهت اعزام ناظر باید به این مقوله ورود پیدا کند ضمن اینکه در ادامه کار، تشکل‌ها از طریق اعضای خود اداره می‌شوند که در این مورد حق عضویت مهم‌ترین شاخصه تشخیص اصناف است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در خصوص وظیفه اصلی تشکل‌های کارگری گفت: دفاع از حقوق اعضا مهم‌ترین رسالت تشکل‌های صنفی بوده و امید می‌رود با شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی در پیشبرد اهداف به موفقیت دست یابیم.

عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی کشور در خصوص آمار بیمه کارگران عنوان کرد: ۴۵ میلیون نفر از کارگران کشور تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند با این حال بخشی از کارگران فاقد بیمه هستند.

شوکت ضمن اشاره به اهمیت عضویت کارگران در خانه کارگر و تحت پوشش قرار گرفتن آنها تصریح کرد: کارگران با پرداخت مبلغی اندک جهت عضویت و کسب مدرک فنی حرفه‌ای، ضمن شاغل بودنشان از مزایای خانه کارگر برخوردار خواهند شد، همچنین لازم به ذکر است که این تشکل صرفاً با مبلغ حق عضویت کارگران اداره می‌شود.

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه تنها حزب فعال در کشور که به وسیله‌ی حق عضویت اعضا خود اداره می‌شود، خانه کارگر است، عنوان کرد: دریافت این هزینه‌ی اندک صرفاً به دلیل ارائه خدمات به کارگران است که در حال حاضر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عضو فعال دارد.

کوچک شدن سفره کارگر ایرانی

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگری ایران در خصوص کارگران اتباع و معضلات شغلی آنها، عنوان کرد: ضعف بزرگ متوجه نبود سیستم منسجم جهت ساماندهی ورود و خروج کارگران اتباع است، که ماحصل ورود بی‌رویه و اشتغال بدون مهارت‌شان، کوچک شدن سفره کارگران ایرانی است، لذا چنانچه دولت با ورود کارگران اتباع موافق است لاجرم باید هزینه‌ی بیمه و اشتغال آنها را بر عهده گیرد.

وی افزود: در حال حاضر بهره‌وری از کارگران اتباع از نوع کاذب است که آسیب‌های اجتماعی گسترده‌ای از جمله فقر را به همراه دارد که گریبان کارگران ایرانی را نیز خواهد گرفت.

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات اصناف کارگران خاطرنشان کرد: به غیر از پدیده اتباع که خطری جدی بر سر راه اشتغال کارگران داخلی است، عدم تقویت تشکل‌های کارگری و جلوگیری از حضورشان در مراکز تصمیم‌گیری و اجرایی به ویژه در مورد مسائل اقتصادی کشور آسیب مهمی بر سر راه این تشکل‌ها است.

دستمزدها به میزان تورم افزایش نیافته است

شوکت با گلایه از وضعیت حقوق‌های کارگران، عنوان کرد: در شرایط تحریم و اوضاع نامناسب اقتصادی بیشترین ضربه‌ها صرفاً متوجه کارگران است و دستمزدها به میزان تورم افزایش نیافته که همین امر سبب معضلات معیشتی کارگران می‌شود.

وی همچنین با نقد از اقتصاد دلالی تصریح کرد: وجود چنین نظام حاکمی بر اقتصاد کشور سبب می‌شود تا کارگران مشمول قراردادهای رسمی نشوند و کماکان ۹۵ درصد کارگران در قبال زحمات و حجم کاری بالا مشمول قراردادهای موقت از جمله یک ماهه و سه ماهه می‌شوند.

شوکت با بیان اینکه تعاونی‌های کارگری باید جایگزین پیمانکار شود، عنوان کرد: در تمام معادن، پالایشگاه‌ها، شهرداری و ارگان‌های دولتی و شبه دولتی باید کارگران را جایگزین پیمانکاران کرد تا پدیده دلالی در اقتصاد کشور از بین رود و در نتیجه شاهد کاهش فقر و فساد ناشی از کار پیمانکاران باشیم.

عضو هیأت مدیره کانون عالی کارگران در تاکید سخنان خود خاطرنشان کرد: سابق بر این طرح جایگزینی کارگران به جای پیمانکار در یکی از پالایشگاه‌ها انجام شد و در نتیجه به دلیل مسئولیت پذیر بودن و دلسوزی کارگران، شاهد رشد چشمگیر کیفیت فعالیت در پالایشگاه بودیم.

وی در ادامه با اشاره به نیاز مسکن کارگران عنوان کرد: ادارات مسکن و شهرسازی زمین‌های بدون مصرفی دارند که می‌توانند به قیمت منطقه‌ای در اختیار سمن‌های کارگری قرار دهند تا آنان زمین‌ها را به صورت تعاونی در اختیار کارگران قرار دهند.

شوکت همچنین در خصوص نیاز خواربار کارگران عنوان کرد: باید بن‌های الکتریکی برای دریافت این محصولات ارائه شود، به گونه‌ای که کارگران با ثبت نام درسامانه الکترونیکی خود، ماهانه قادر به دریافت بن‌های خواربار مخصوص خود باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود برای رهایی از مشکلات اقتصادی موجود، عنوان کرد: باید یک بانک اطلاعاتی جامع متشکل از مشخصات و میزان درآمد دقیق هر فرد جامعه به وجود بیاید تا مانع از فرارهای مالیاتی افراد و بروز پدیده‌هایی همچون پولشویی شود.

لینک خبر : https://www.isna.ir/news/98023015848

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

آمارها در خصوص کارگران ساختمانی چه می گویند

به گزارش اقتصادآنلاین  بنابر گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در سال های اخیر سازمان تأمین اجتماعی موفق به تأمین کامل منابع سهم کارفرمایی نشده و همواره با کسری از این محل روبه رو بوده است. 
بر اساس آمار دفتر بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (پاییز 1397) از میان 1،112،399 نفری که برای برخورداری از بیمه کارگران ساختمانی نامنویسی کرده اند، 790،617 نفر فعال، 68،813 نفر غیرفعال، 6،493 نفر پذیرش شده و پرونده 217،410 نفر نیز مختومه شده است. 
از میان کارگران ساختمانی فعال، حتی اگر همه کارگران را کارگر ساده (با ضریب 1/1 حداقل دستمزد) در نظر بگیریم، سهم کارفرمایی آنها برای 6 ماهه نخست سال 1397، حدود 11600 میلیارد ریال خواهد بود که دریافتی سازمان تأمین اجتماعی بر اساس اعلام این سازمان حدود 3700 میلیارد ریال بوده است و بدین ترتیب بر اساس مفروضات مذکور، کسری از این محل، تنها برای 6 ماهه نخست سال گذشته، معادل 7900 میلیارد ریال حاصل شده است که در گزارش یاد شده پیش بینی شده است که این کسری تا پایان سال به 15800 میلیارد ریال برسد.
کارشناسان معتقدند، از آنجا که کسری مذکور در ردیف مطالبات سازمان تأمین اجتماعی قرار نمی گیرد و با توجه به کسری انباشته سازمان برای موضوع قانون بیمه کارگران ساختمانی در سنوات گذشته، به نظر می رسد ادامه روند پوشش بیمه کارگران ساختمانی، با چالش جدی روبه رو شود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

اطلاعیه شماره 2 : دریافت سهمیه بن کارگری

طی هماهنگی های صورت گرفته  انجمن صنفی کارگران و استادکاران شوش با اداره صنعت و معدن و تجارت شوش در خصوص تامین 200 سهمیه بن قند و شکر ؛ جهت دریافت سهمیه به دفتر مرکزی انجمن واقع در میدان بسیج مراجعه نمایید .

نکته: لازم به ذکر است جهت مراجعه به اداره صنعت و معدن به همراه داشتن معرفی نامه از سوی انجمن الزامیست.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن انجمن تماس حاصل فرمایید : 06142826847


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

جلسه انجمن های کارگری خوزستان با مدیرکل محترم تامین اجتماعی خوزستان

جلسه انجمن های  کارگری خوزستان با جناب آقای سیدمحمد مرعشی مدیرکل محترم تامین اجتماعی خوزستان



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

اطلاعیه شماره یک

تمامی کارگران متقاضی بیمه ساختمانی جدید و قدیمی (افرادی که در حال حاضر بیمه پرداز کارگر ساختمانی می باشند ) باید در سامانه رفاهی به آدرس http://samanehrefah.ir/csc/ اقدام به ثبت نام نمایند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

تقدیر دکتر شریعتمداری از مدیر کل تأمین اجتماعی استان خوزستان

دکتر محمد شریعتمداری وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی از مدیر کل تأمین اجتماعی استان خوزستان به دلیل ارائه خدمات و یاری رسانی به هموطنان آسیب دیده در سیلاب اخیر تقدیر کرد.

تقدیر دکتر شریعتمداری از مدیر کل تأمین اجتماعی استان خوزستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان ؛ در جلسه شورای مدیران سازمان تأمین اجتماعی ، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اهدای لوح سپاس از خدمات ارائه شده مجموعه تأمین اجتماعی استان خوزستان در یاری رسانی به هموطنان آسیب دیده از سیلاب اخیر تقدیر کرد. در بخشی از این تقدیرنامه که از سوی محمد حسن زدا سرپرست سازمان تأمین اجتماعی ، خطاب به سید محمد مرعشی مدیر کل تأمین اجتماعی استان خوزستان صادر گردیده ، آمده است :
« با عنایت به اقدامات ارزشمند جنابعالی و همکاران محترم در پی وقوع سیلاب اخیر در آن استان که نیازمند فعالیتها و پیگیریهای مستمر در راستای ارائه خدمات و یاری رسانی به هموطنان آسیب دیده به ویژه بیمه شدگان ، مستمری بگیران و کارفرمایان محترم گردید از زحمات جنابعالی و همکاران خدوم ، قدرانی و تشکر بعمل می آید. »
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

بیمه کارگران ساختمانی در انتظار تامین اعتبار در مجلس

«محمد حسن زدا» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه های  سازمان برای کارگران ساختمانی در سال جدید گفت: «تغییر قانون» مهمترین اتفاقی است که در حال حاضر در بخش کارگران ساختمانی در مجلس در حال بررسی است.چنانچه مکانیزم اجرای بیمه کارگران ساختمانی(تغییر قانون) به آن شکلی که ما دوست داریم،تصویب شود و منابع مالی مناسبی هم برایش لحاظ شود، ما می توانیم تعداد کارگران ساختمانی را از یک میلیون نفر به بالا افزایش دهیم ولی اگر منابع اش تخصیص نیابد و ما محدودیت منابع داشته باشیم آنها را کاهش نداده و در همین حد حفظ شان خواهیم کرد.

 

سرپرست سازمان تامین اجتماعی در ادامه افزود: در حال حاضر کارگران ساختمانی به سه گروه کارگر ساده، نیمه ماهر و ماهر تقسیم شده اند که هر کدام با یکدیگر تفاوت دارند. مشکلی که اکنون در بخش کارگران ساختمانی ما با آن روبرو هستیم این است که آنها به دو گروه تقسیم شدند، گروه جدیدی که وارد سیستم شدند و خواهان حق بیمه کمتری هستند و گروهی که به سن بازنشستگی نزدیک می شوند و نگران عدم کفاف حقوق آنها بعد از اشتغال شان می باشند.

 

زدا ادامه داد: این دو گروه با هم مشکل دارند، ما نمی دانیم به عنوان سازمان تامین اجتماعی، بایستی به حرف گروه دوم که خواهان افزایش دستمزدشان هستند، گوش دهیم یا به حرف گروه اول که دستمزدها را کاهش دهیم. اینجا وظیفه انجمن های صنفی است که بایستی تکلیف ما را روشن کنند و بسته ای ارایه دهند که نظر هر دو گروه را تامین کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان سازمان تامین اجتماعی پیشنهاداتی را در این زمینه ارایه دادیم، منتهی چون برای سازمان منابعی ندارد و حق بیمه سهم کارفرمایی از محل پروانه ساختمان برای ما نمی آید ما هیچ اصراری نداریم، خود انجمن صنفی به ما گفتند که دستمزدها را به سال قبل برگردانیم،ما هم قبول کردیم ،چون برای ما منابع مالی نداشت در حال انجام این کار هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه با اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی ۵۰۰ هزار نفر دیگر را نیز پوشش بیمه ای خواهیم داد، گفت: با اصلاح قانون علاوه بر یک میلیون نفر کارگر ساختمانی تحت پوشش، ۵۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت نیز تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت. بار مالی ۱ میلیون ۵۰۰ هزار نفر کارگر ساختمانی حدود ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان است که باید برای اجرایی شدن آن تامین شود.

 

سرپرست سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اعتبار تخصیص یافته  به بیمه کارگردان ساختمانی در سال 98 تصریح کرد: با توجه به تنوع ریالی این حوزه، در صورت تخصیص اعتبار لازم در اسرع وقت اطلاع رسانی خواهیم کرد.


وی خاطر نشان کرد: کارگران ساختمانی قبلا بیمه نبودند چند سال گذشته تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و برای تداوم پوشش بیمه آنها باید قوانین و منابع این بیمه به سرعت تجدید نظر شود تا تمام این قشر، مشمول بیمه شوند.متاسفانه بیشترین حوادث ناشی از کار یعنی ٤٠ درصد حوادث، در این بخش اتفاق می افتد. عدم تامین منابع مالی باعث شده تعداد زیادی از کارگران بیمه نشوند چرا که به گفته قانونگذار،٧ درصد سهم بیمه شده و ٢٠ درصد سهم کارفرمایی است که از محل ١٥درصد مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی تهیه می شود.


 

زدا با اشاره به حفظ عزت و کرامت کارگران افزود: همین که سازمان تامین اجتماعی وجود دارد به این معناست که ما کرامت انسانی را رعایت می کنیم، یعنی اگر فردی در حین کار بیکار شد و از بیمه بیکاری ما استفاده کرد یعنی اینکه دستش را به سوی کسی دراز نمی کند، این به معنای حفظ کرامت انسانی است و یا اینکه فردی به دلیل کهولت سن از کار کردن باز می ماند و سازمان تامین اجتماعی در دوره بازنشستگی به آنها تسهیلاتی ارایه می دهد همه این موارد، حکایت از حفظ کرامت انسانی و تکامل اخلاق در سازمان تامین اجتماعی دارد.

 

سرپرست سازمان تامین اجتماعی در مورد یکی دیگر از اقدامات سازمان تامین اجتماعی در راستای حفظ و کرامت کارگران و جامعه هدف خود اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم ما در سال 98 این است تاکنون آنها خدمات را دریافت می کردند ولی منبعد ما تسهیلات و خدمات را به آنها تقدیم خواهیم کرد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری

روز جهانی کارگر گرامی باد

روز جهانی کارگر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
رضا حیدری